dinsdag 11 september 2012

Hippe markten

 
Afgelopen weekend waren er overal in Nederland hippe markten. Ik besloot om er twee te bezoeken. De Hip en Handgemaakt Markt vond dit keer plaats in Zwolle. Zoals de naam al zegt: bijna alles is handgemaakt. Denk aan gepimpte tassen, gehaakte kussens, handgemaakte jurkjes, sieraden en spullen om zelf dingen op te leuken. Naast de vreugde dat je hier unieke dingen kunt vinden, doe ik hier enorm veel inspiratie op. Kleurencombinaties, nieuwe technieken, presentatie van producten en de passie die de verkopers hebben voor hun spullen. 
's Middags bezocht ik de Utrechtse Fabriek in, jawel, Utrecht. Op deze markt vind je uiteenlopende producten. Van woonaccessoires van Tante Ted, vintage kinderspullen van De Oude Speelkamer, kleurrijke jurkjes en rokjes van Talulabelle tot prachtige retrostoffen.

 

 
Gelukkig is het marktseizoen nog niet voorbij. Op zondag 16 september kun je terecht op de Hip en Handgemaakt markt in Hengelo. Een grotere versie van beide markten vind je in Amsterdam op de Sunday Market, eveneens op 16 september. Deze vindt plaats op elke eerste zondag van maand. Check wel de site. De locatie kan per keer verschillen. 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten