vrijdag 14 september 2012

Pompons maken

Bron: enjoylife.typepad.com
 
Nu de herfst lijkt te beginnen en ons leven zich weer voornamelijk binnen afspeelt, krijg ik de neiging om de plaids weer van zolder te halen. Wat voor mij de overgang van zomer naar herfst gemakkelijker maakt zijn de woonbeurzen die weer van start gaan. Elk jaar weer een hoera-moment kan ik je vertellen. Bladen staan vol wooninspiratie en op televisie gaan de woonseries weer verder waar ze gebleven zijn. 
 
Om de overgang van zomer naar herfst wat gemakkelijker te maken zonder je interieur meteen om te gooien, is het maken van pompons een idee.
 
 
 
 
Knip 2 cirkels uit een stuk karton. Knip een gat in het midden van de cirkels en zorg ervoor dat beide kartonnetjes gelijk zijn. Leg ze op elkaar. Dit is je mal. Pak een bolletje wol en wikkel die om de mal heen door het middelste gat. Wikkel de wol gelijkmatig rond de hele mal, zoals op de illustratie. Als de middelste cirkel helemaal omwikkeld is met wol, dan pak je een schaar en begin je de wol door te knippen zodat je lusjes krijgt. Zodra alles is doorgeknipt trek je heel voorzichtig de kartonnetjes van elkaar, zodat je hiertussen een stuk wol om de streng te binden. Als je dit niet doet, dan valt het hele werkstuk uit elkaar als de mal wordt verwijderd. Verwijder de mal en klaar is je pompon.
 
 
 
 
Maak de pompons in de kleuren van je huis en maak er verschillende. Rijg ze tot een slinger, zet ze op ijzerdraad om in een vaas te zetten of leg grote en kleine  door elkaar in een mooie houten kom. Grotere pompons maak je door de mal groter te maken. Je bent er langer mee bezig maar het resultaat is overweldigend. Enjoy!
 
 

3 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Hoe heb je juist die pompoms aan elkaar gedaan?
  Groetjes,
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey hallo An,

  Rijg een draad wol door een wolnaald en steek dit dwars door de pompoms heen. Zo rijg je de pompoms gemakkelijk aan een draad. Eventueel kun je tussen de pompoms iets ruimte laten om losse draadjes ertussen te knopen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Madame Moustache,

  Bedankt voor de info! En het leuke idee!
  Zo zal het wel lukken!

  Groetjes,
  An

  BeantwoordenVerwijderen