woensdag 29 mei 2013

Zelf borden schilderen #deel 2

 
 
 
Borden... Je hebt er maar eentje nodig om je bammetje te eten. En oke, 's avonds is het een feestje als je onder de spaghetti bolognese het prachtige dessin van oma's servies ontdekt. Als je dit blog een tijdje leest, dan had je het waarschijnlijk al in de gaten: ik ben een verzamelaar. Heb jij je kast ook vol met prachtig servies? Hang het op aan de muur! Kun je er elk moment van de dag van genieten.
 
 
 
 
Verzameling gelijkgestemde borden nog niet compleet? In een eerdere post beschreef ik al hoe je je servies zelf kunt beschilderen. Om die te lezen klik hier. Vandaag nog een paar inspiratie plaatjes:

 
 
 
Borden met teksten erop doen het altijd goed.
 
 
 
 
 
Geen inspiratie? Kijk eens op Pinterest.
 
 
 
 
Kopjes beschilderen is net zo eenvoudig. En ook die kun je gewoon een plek geven in het zicht in plaats van in de kast. Kaarsje of plant erin en je hebt een leuke eyecatcher op je tafel. Op het blog van Wilma vond ik bovenstaande  tutorial.
 
 
 
 
Het is belangrijk om het servies goed te ontvetten voor je begint. Vervolgens maak je met porseleinstiften de fijne lijntjes en met porseleinverf de grotere kleurvlakken. Op het potje staat hoe lang het moet afbakken in de oven.
 
 
 
 
Nog 1 tip: als het watervast is dan kun je er een saaie schutting er ook heel leuk mee pimpen. Met een bordenspanner (te koop bij de betere doe-het-zelf zaak en soms bij Blokker of Marskramer) hang je je bordjes gemakkelijk op.
 
Have fun!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten