dinsdag 10 september 2013

Industrieel wonen

 
Industrieel wonen. Je leest en ziet het overal. Leuk, maar wat is het precies? Bij industrieel wonen moet je denken aan een loft, een oud fabriekspand, school of een leegstaand pakhuis.
 

Aangezien de meesten van ons niet zo wonen (in een 2-onder-1-kap, een bovenwoning of een rijtjeshuis zie je zelfs met heel veel fantasie geen loft) moet je het anders aanpakken. Buizen, stalen balken, afzuigsystemen, laat alles in het zicht.   
 
 
Een interieur met een industrieel karakter kenmerkt zich door sober kleurgebruik. Zwart, wit en grijstinten en alles daar tussenin. Een muurtje verven doet al heel anders aan. Er is zelfs verf in een betonlook.


Vind je "50 tinten grijs" leuker in het boek dan in je interieur? De combinatie van legergroen doet het mooi bij het sombere kleurenpalet. Wil je het toch iets meer pit geven? Mosterdgeel, oranje en petrol zijn echte sfeermakers.
 
 
Materialen van metaal of ijzer (al dan niet doorgeroest), beton, leer en hout mogen niet ontbreken. Ze zijn, samen met de kleuren, de basis van een industrieel interieur. Bij de aankleding moet je denken aan vintage meubels, fabriekslampen of lampen van Jieldé, lockers, een (werk)tafel of bed met een Kee-Klamp onderstel en ijzeren (Tolix) stoeltjes.
 
Om het helemaal af te stylen gebruik je grote zwart-wit foto's, posters met grafische print, letters, nummerborden en accessoires uit de natuur, zoals een hertengewei en vintage (een oude ventilator bijvoorbeeld).
 
 
Doe inspiratie op bij Neef Louis, Combitex en Verroest. Merken die bij deze look passen zijn o.a. Tolix, Jieldé, Kee-Klamp en House Doctor. 

1 opmerking:

  1. Heel inspirerend! De industriële stijl spreekt mij heel erg aan. Een aantal maanden geleden hebben mijn man en ik een kloostertafel aangeschaft. De tafel maakt de sfeer in huis helemaal compleet.

    BeantwoordenVerwijderen