zaterdag 21 december 2013

7 Tips om kerstkadootjes in te pakken

Vier je kerst met kadootjes? Je kunt het natuurlijk inpakken met kerstpapier, maar je kunt het ook anders doen.
 
 

#Tip 1           Combineer pakpapier  

Koop bij de hobbywinkel effen pakpapier en pak daar het kadootje mee in. Neem papier met een patroon erop en knip daar een smalle baan uit. Wikkel het om het pakje en zet het vast met bijvoorbeeld maskingtape. Met een lettertang (klik hier) zet je de mooiste woorden op het pakje. Knip sterren uit zwart karton, maak er een gaatje in en maak het vast met hobbytouw (verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn en de doe-het-zelf-winkel.

 

#Tip 2            Bestempel het pakpapier
 
Pak je kadootje in met zelf bestempeld effen papier. Je kunt hier een kant en klare stempel voor gebruiken (verkrijgbaar bij de hobbywinkel, Hema, Action of speciaalzaak) of maak ze zelf. Lees deze post en deze hoe je dat doet. Bruin pakpapier is o.a. verkrijgbaar bij Ikea.
 

#Tip 3          Voeg kerstdecoraties toe 
Bespuit een takje groen met spuitsneeuw en maak dat met touw vast aan het pakje. Wikkel touw om de dennenappels en maak die weer vast aan het touw. Dit kun je ook doen met de kralen.
 

#Tip 4         Gebruik een foto

 
 
Print voor een persoonlijk effect een foto uit en plak het op het pakje. Wikkel er touw omheen en voeg wat takjes toe.
 

#Tip 6        Teken, schrijf en doodle

 
 
Op mat pakpapier kun je uitstekend schrijven. Schrijf de naam op van de ontvanger, kies een mooie tekst van Pinterest, teken een winterlandschap of geometrische figuren. Mogelijkheden genoeg.
 
 
 

#Tip 7      Voeg een leuk label toe

 
 
Knip een label uit stevig papier, bestempel het en zet het vast met slagerstouw. Dit touw is hier verkrijgbaar voor 3,25 euro.
 
Mooi ingepakte dozen zijn ook leuke kerstdecoraties voor onder de kerstboom. Kun je er zelf nog even van genieten ;-).
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten