dinsdag 24 december 2013

Kersttafel

Komt de familie bij jou eten dit jaar met kerst? Dan kun je misschien wat last-minute-kersttafel-ideeën gebruiken. Denk: kleine moeite, groots effect.www.ipaper.housedoctor.dk


 
Zo'n tak boven de tafel is gemakkelijk zelf te creëeren als je 2 lampen boven de dis hebt hangen. Ga naar het dichtstbijzijnde bos of park en zoek een tak zo lang als je tafel. Je benadrukt de lengte van je tafel en als de tak gedecoreerd is, maak je een groot kerst-statement. Zet de tak vast aan de snoeren van de lampen met visdraad en ga helemaal los met kerstballen, lichtjes, pompombollen (Hema), kerstklokken en dennenappels. Stem de kleuren zoveel mogelijk op het servies af. Heb je wit servies? Denk aan witte, zilver- of goudkleurige ballen en witte pompoms.
 
 

 
 
Nog ergens stolpen liggen van glas? Grote glazen of potten dan? Keer ze om en leg er kleine takjes kerstgroen onder. Eventueel knoop je er huishoudtouw omheen en bevestig je er een label aan met een leuke tekst erop. Simpel, maar erg origineel.
 
 
 
 
Verzamel alle kaarsenhouders, kandelaars en waxinelichthouders die je nog hebt liggen. Zet alles in het midden en over de hele lengte van je tafel. Stem het af qua kleur. Leg er wat dennenappels, kerstgroen of kerstballen tussen. Pannen, broodbeleg en schalen leg je er gewoon tussen. Nog wat tijd over? Maak gaatjes in wit en zwart papier en strooi de perferator leeg op de tafel. Het geeft de tafel net even iets extra's.
 
 
 
 
Een kersttak net even wat te druk? Haal grote pompoms bij de Hema en hang die boven je tafel. Je kunt ze ook los op je tafel leggen met een snoer kerstverlichting er tussen. Heel stijlvol. 
 
Zo, nu is ook je tafel gestyled. Ook leuk om te doen als je lekker thuis blijft ;-). Vergeet je niet te genieten naast alle drukte?
 
Merry Christmas!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten