woensdag 8 januari 2014

Woontrends in 2014

Trends zijn altijd in beweging. Sinds de crisis zie je een verschuiving van het individualisme en consumeren naar buurtinitiatieven en consuminderen. Ontzettend druk zijn is tegenwoordig niet meer hip, evenals wegwerp-producten, energieverslinders en het bouwen van een digitaal podium voor jezelf op sociale media. In 2013 zagen we dat recyclen, duurzaam wonen, zelf je groente verbouwen en meer aandacht voor elkaar en je buurt al flink aan het doorzetten was. Het komende jaar gaat deze trend verder, aldus de trendwatchers. Of je nu een trendsetter of een volger bent, dit zijn de door interieurstylisten, Pantone, Flexa en trendwatchers voorspelde interieurtrends voor 2014.
 
 

Het nieuwe werken

 
 
 
Files, afleiding op kantoor, goochelen met de tijd. Met het nieuwe werken ben je een stuk flexibeler. En het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een thuiswerkplek te creëren.
 

www.boligmagasinet.dk

 
Een buro, opbergruimte en een goeie stoel. Heb je die ruimte niet? Denk out-of-the-box. Een paar planken in een kast of nis en je bent ook al een heel eind. Lange gang of brede overloop? Prima werkplek!
 
 

Prints en motieven

 
 
 

Bloemmotieven  en geografische prints zien we vooral op stoffen en in de woonaccessoires. Was het combineren van verschillende motieven een aantal jaren geleden een beetje teveel van het goede, in 2014 mag het allemaal. Ook mode-ontwerpers doen vrolijk aan deze trend mee.
 
 

Kleuren

 
 
Was Emerald volgens kleureninstituut Pantone de kleur van 2013, in het komende jaar zullen we Radiant Orchid regelmatig terug zien op muren en woonaccessoires. Niet zo jouw kleur?
 
 
KLeurspecialist Flexa heeft de grijs-blauwe kleur Teal bestempeld als de trendkleur van 2014. De kleuren wijnrood en geel gaan ook een belangrijke rol spelen in het interieur dit jaar. Iets minder heftig zijn de pastelkleuren die ook komend jaar nog steeds hip zijn.
 
 

Planten in huis

 
 
We zagen het vorig jaar ook al: de cactus heeft een comeback gemaakt in het interieur. Onder een stolp of in groepen op de vensterbank.
 
 
Denk aan verschillende soorten bij elkaar in combinatie met industriële invloeden, zoals onderstaande kist. Zet ze in verschillende potten van beton of in een houten kistje op de tafel. Combineer het met glazen vazen met een enkele bloem en jampotjes met vetplanten.
 
 
Wonen is een werkwoord, maar boven alles een gevoel. Kijk wat bij jou past. De trend van 2014 bepaal nog altijd zelf ;-).
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten