zondag 23 februari 2014

Industriële lampen


Industriële lampen. Wat zijn ze toch mooi. Zwart of grijs, aan een kabel of ketting, in een landelijk of strak interieur. Fabriekslampen zijn veelzijdig en passen bij vrijwel elke inrichting. 


Ik was al een tijdje op zoek naar betaalbare, stoere lampen met een gewone E27 fitting die niet te zwaar zijn. Onmogelijke missie? Nee hoor. Lang leve Marktplaats.


Bij een elektromonteur uit Assen kocht ik deze exemplaren. Het licht is werkelijk prachtig, want er kunnen gewone lampen in en ze zijn zelfs dimbaar. De kap is semi-doorzichtig waardoor het licht zich diffuus over de ruimte verspreid.


Mooie lampen zijn een verrijking van het interieur. Vintage lampen hoeven niet in de woonkamer te hangen. Denk ook eens aan de gang, de kinderkamer of een thuiswerkplek.

 
 
Bij dit soort lampen moet je wel rekening houden met het plafond en de zwaarte van de lamp. Ook de fitting is vaak alleen geschikt voor lampen met een hoog wattage. Zo'n lamp moest immers grote ruimtes verlichten. Er zijn verschillende aanbieders van dit soort industriële pareltjes. Kijk eens bij Verroest, bij Bink Lampen of op Marktplaats

Geen opmerkingen:

Een reactie posten