donderdag 5 juni 2014

Kleur en moodboards


Kleur in het interieur is een belangrijk onderdeel van je woongenot. Wist je dat rood stimuleert, geel staat voor vrolijkheid en humor en groen balans en harmonie geeft? Goed om te weten als je weer eens in de winkel staat voor de enorme keuze in verfstaaltjes. Met kleur laat je zien wie je bent.


Onlangs sprak ik met een bekende stylist. Hij gebruikt zo min mogelijk de kleur wit op de muren. Terwijl wit tijdloos is en dynamisch. De ruimte lijkt groter met wit en is goed te combineren met andere kleuren.


Wist je dat bijna de helft van de Nederlanders het liefst alleen schildert? En dat we creatieve ideeën opdoen bij interierwinkels en decoratiezaken? Wat mij betreft voegen we daar tijschriften, beurzen en blogs aan toe ;-).
Voor je een kamer gaat aanpakken qua kleur, is het handig om eerst een moodboard te maken. Verzamel plaatjes en foto's die je aanspreken. Kijk nu of je een lijn kan ontdekken in kleur. Mijn moodboard zou er zo uit zien:

Ik hou van materialen in zwart, wit en grijs met een industrieel tintje. Mijn accessoires bestaan uit voorwerpen uit de natuur, zoals veren, takken en herten, maar ook uit oude fototoestellen. Aan de muur hangen prints en emaille borden in zwart wit.  Laat je ook eens inspireren bij Flexa en Histor. Beide verfmerken zitten ook op Pinterest. Bron foto's: Flexa en Histor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten