maandag 8 december 2014

Kerstversiering: 7 tips

Wat is deze tijd van het jaar toch leuk. Je kunt op zoveel verschillende manieren je huis versieren voor kerst. Laat het trappetje met lichtjes voor op de vensterbank maar op de vliering liggen. Dit jaar doe jij het helemaal anders.
 
 

Kerstversiering Tip 1

Koop een acrylstift voor het schrijven op glas (hobbyzaak) en versier het raam, de glazen deurtjes van de vitrinekast of de spiegel. Teken sterren, sneeuw of een gezellige tekst.


 
Kerstversiering Tip 2
 
Zo'n boompje is gemakkelijk te creëren door naar het bos te gaan en een mooie grote tak mee te nemen uit het bos. Kies een grote emmer en vul het met speelzand.  Een cementemmer is goedkoop en zwart. Ideaal om te versieren met washi-tape of plakletters bijvoorbeeld. Speelzand haal je bij een doe-het-zelf-zaak voor een paar euro. Het gaat erom dat de tak stevig staat. Dek de bovenste laag af met mos. Versier je tak met alles wat je mooi vindt. Cijfers, letters, kerstballen, kaarsen op kaarsenhouders, het maakt niet uit. Pak lege dozen in en verfraai het met een strik. Leuk ter decoratie onder jouw "boom".

 
Kerstversiering Tip 3
 
Duik een oude letterbak op en vul het met kerstornamenten. Aan een oude ladder hang je je kerstversiering.

 
Kerstversiering Tip 4 
 
Koop eens een houten kerstboom voor de verandering. Sla er spijkertjes in en versier het met de mooiste houten hangers.

 
Kerstversiering Tip 5
 
Ga weer naar het bos en neem dit keer wat grillige takken mee. Hang ze boven je tafel met visdraad. Knip uit wit karton cirkels, dennenboompjes en sterren. Rijg ze aan wit draad en hang ze in de takken.


Kerstversiering Tip 6

Vul een houten schaal met zilveren kerstballen en een gewei. Stijlvol en stoer voor op de eettafel of de vensterbank. 
Kerstversiering Tip 7

In plaats van de zelfgemaakt slinger van hierboven, kun je je tak natuurlijk ook volhangen met grote sterren. Maak een royaal gebaar door grote sterren te gebruiken. Denk ook eens aan de entree om dit te creëren. Meteen een gezellige binnenkomer.
 
Zo, jij bent nu helemaal klaar voor kerst ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten