dinsdag 20 januari 2015

6 Tips voor raamdecoratie

Raamdecoratie  is, samen met de muren en de vloer, een bepalende factor in huis.  Naast gordijnen zijn er veel meer manieren om je ramen mee te nemen in een hip interieur.
 
Tip 1 Aluminium jaloezieën

 
Je zou het niet zeggen, maar dit zijn aluminium jaloezieën van 90 mm. Erg mooi bij grote raampartijen.
 
Tip 2 Duo Rollo

 
De Duo Rollo is helemaal nieuw voor mij. Hierbij zijn twee stofbanen voor elkaar die afwisselend transparant en zichtdicht zijn geweefd. Als de twee transparante stroken achter elkaar staan, is er zicht naar buiten. Door middel van de kettingbediening kan de Duo Rollo ook zo worden ingesteld dat de transparantie stroken voor of achter de zichtdichte stroken komen en zodoende is er geen inkijk of zicht naar buiten meer. Hierdoor wordt het praktische van een horizontale jaloezie gecombineerd met de sfeer van een rolgordijn. De DuoRollo kan ook worden opgetrokken. De stof verdwijnt dan in een prachtige ronde metalen cassette.
 
Tip 3 Rolgordijnen
 
 
Bij rolgordijnen denk ik vaak aan verduistering. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Rolgordijnen zoals deze zijn gemaakt van een stof die licht doorlaat, maar toch voldoende privacy geeft.
 
Tip 4 Silhouettes
 
 
Bij Silhouettes kun je de lamellen kantelen, waardoor de licht-doorlaatbaarheid naar wens is te regelen zonder afbreuk te doen aan de lichthelderheid. Daarnaast werkt een Silhouette gordijn isolerend en draagt doordoor bij aan energiebesparing. Gecombineerd met een transparant, wit gordijn is de lichtinval eindeloos te variëren.
 
Tip 5 Houten jaloezieën
 
 
Het blijft mooi, houten jaloezieën. In verschillende breedtes en hoogtes te krijgen, met of zonder ladderband en in diverse houtsoorten.
 
Tip 6 Shutters

 
Een grote woonwens van mij: shutters voor onze openslaande deuren. Het licht is regelbaar, maar wat mij betreft het grootste voordeel ten opzichte van andere raamdecoratie is het feit dat shutters sluiten als deuren. Aangezien mijn harige huisgenootjes Wolf en Woezel (twee katers die heel graag verder op ontdekkingstocht willen dan wij) binnen moeten blijven, kunnen onze deuren in de zomer alleen open als we ze opsluiten. Door shutters kunnen onze tuindeuren open terwijl onze stoere je-weet-wel-katers niet de tuin in kunnen.
 
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Internetzonwering. Producten bestellen die op de foto's staan? Klik op bovenstaande link .


 

4 opmerkingen:

 1. Wat ik zelf altijd mooi vindt als extra decoratie optie is raamfolie. Je kunt hiermee hele leuke creatieve oplossingen bedenken waarin u geheel de stijl van uw huis behoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede artikelen over raamdecoratie. Ten opzichte van enkele jaren geleden heef tde tijd niet stil gestaan. Eindelijk komt er méér kleur in het interieur en worden interieurs warmer. In dit rijtje van raamdecoratie wil ik je wijzen op een nieuw type raamdecoratie. De raamdivider, welke bestaat uit horizontale panelen. Deze wint steeds meer aan populariteit. Ik kwam hier terecht in mijn zoektocht naar de laatste mode voor 2018-2019. Als bedrijf kijken we graag vooruit om onze doeken in de juiste kleuren te laten weven. Bedankt voor de inspiratie. Groetjes, Iris.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je ook duo rolgordijnen in het rijtje mee neemt. Deze zijn inderdaad erg functioneel en tegenwoordig op maat tot 280 cm breed leverbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt een goed artikel geschreven. Je ziet dat hout méér en meer als raamdecoratie wordt gebruikt. Houten jaloezieën zijn een stuk goedkoper dan shutters en de structuren die nu beschikbaar zijn passen zowel in een strak maar ook in een vintage interieur. Aan een opmars in de raamdecoratie wereld zijn momenteel Verticale houten lamellen bezig. Deze kun bijvoorbeeld met wisselende kleuren lamellen voor het raam hangen. Dit kan bijzonder mooi en sfeervol zijn.

  BeantwoordenVerwijderen