woensdag 14 januari 2015

Wit in de kinderkamer

Een witte kinderkamer. Het is niet de kleur waar je meteen aan denkt als je de kamer van je spruit inricht. Wit versterkt de kleur die je toevoegt. Kijk maar eens naar deze foto's.1.
 
Met een witte basis zit je al goed. Witte meubels, een witte muur en dito vloer. Vaak zit de kracht in de accessoires. De slinger hierboven is makkelijk te maken. Knik uit zwart karton cirkels, vouw ze om zwart touw en lijm te vast. De deken is van Pia Wallen. Persoonlijk vind ik dit een dure accessoire die ook zelf kunt maken. Koop een fleecedeken (liefst een wit afgestikte), knip plusjes van dun, wit vilt en plak ze op de deken met textiellijm. Smeer de lijm heel dun anders drukt het door de stof.

2.
 
De stoffen mand hierboven komt van de Hema, de klok van Ikea en de lampjes kunnen Cotton Balls zijn. Vorig jaar had Hema deze in het assortiment. De letterslinger koop je onder andere hier, hier en hier.

3.
 
Zo'n oud bureau staat prachtig in kinderkamer met een witte basis. De poster met alfabet vind je hier.

4.
 
Ook hier zie je een witte vloer, een wit bed en witte muren. Kussens met grafische print op het bed, beddegoed in een uniprint en een zwarte sprei erover. Zo'n kleed en grijze opbergdozen kun je onder andere bij Ikea kopen. Een oud tafeltje is zwart geverfd.
 
5.
 
De plankjes op deze foto zijn o.a. te koop bij Ikea en Xenos. Voor het keukentje klik je hier, de poster met beer hier, soortgelijke poster met wolk hier en de witte slinger maak je zelf.
 
6.


Aan deze kamer vind ik alles mooi. Het bed en de lamp zouden zomaar op mijn wensenlijstje kunnen staan. De opbergzak koop je o.a. hier en de schapenvacht hier.  De zwarte accessoires kun je natuurlijk prima vervangen voor een andere kleur die je mooi vindt. Zo zie je dat een witte kinderkamer helemaal niet saai hoeft te zijn ;-).
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten