zaterdag 7 februari 2015

Woonwinkelen in Antwerpen

In december waren meneer Snor en ik in Antwerpen. Even uitwaaien en bijkomen van een drukke tijd. Vanaf het moment dat we in de belgische stad waren voelde ik de energie door mij heen stromen. Wat een prachtig oude stad en wat viel er veel te ontdekken.
 
 
Wij verbleven in het Arass hotel, gelegen aan Plantin en Moretuslei 111, 2018 Antwerpen. Hier kun je voor weinig geld een ruim appartement boeken met een vide in de woonkamer en een luxe douche. Vanaf hier was het ongeveer 2 kilometer lopen naar het centrum. Onderweg kom je langs het imposante hoofdstation van Antwerpen. Ga hier zeker even kijken om onder de indruk te raken van de mooie architectuur.
 

Sissy Boy
 
In de winkelstraat van Antwerpen, de Keyserlei, kun je heerlijk winkelen. De straat gaat over in de Meir. Hier vind je o.a. Sissy Boy met maar liefst 2 verdiepingen. Loop je deze helemaal uit dan kom je op de Groenplaats. Wanneer je vanaf daar de Nationale Straat in gaat, dan kom je bij een leuk tentje zoals Jilli.
 
Jilli via Cityzine
In deze hippe eetgelegenheid kun je zelf je Icetea samenstellen. Niet zo bijzonder zou je denken, maar je kunt verschillende smaken mengen. Met kleine smaakbommetjes in de smaak naar keuze op de bodem van je glas. Echt een aanrader! Verder in de straat kom je winkels tegen als Amandin en Loft Styles. Beide de moeite waard om te bezoeken. 
 


Hay
 
In een zijstraat van de Nationale Straat zit de IJzerenwaag. Bezoek hier de winkel van Hay. Hiernaast zit het Skandinavië van Antwerpen, Moose in the city. Hier kun je niet alleen skandinavische kleding en woonaccessoires scoren van bekende merken, maar ook meteen een reisje boeken naar het Noorden.   
 
Moose in the City via Loose Lab
 
In de Kloosterstraat vind je, naast antiek en brocante, ook grote ruimtes met het aanbod van verschillende designers. Heel veel winkeltjes onder één dak.
 
Rewind
 
Loop aan het eind van de Kloosterstraat nog even langs de Riemstraat, want daar zit Rewind. Fijne woonspullen en design sieraden. Kortom, Antwerpen is ook op woongebied een citytrip waard!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten